Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

“Minik Eller Sofraya” başlığıyla sosyal sorumluluk projesi tamamlandı.

Üniversitemiz Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bandırma Ahmet Obalı Anaokulu arasında kurumlar arası iş birliği içinde okul öncesi eğitimde öğrenim gören 3-6 yaş grubu çocuklara ve ebeveynlerine sağlıklı beslenme, besin seçimleri konusunda eğitimler verilmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ERGÜL danışmanlığında yürütülen projede Beslenme ve Diyetetik Öğrenci topluluğu üyesi öğrencilerin de yer aldığı proje 12.12.2023 tarihinde başlamış ve 26.12.2023 tarihine kadar devam etmiştir. Haftada 2 gün ana okula eğitime gidilmiş ve yaş gruplarına uygun şekilde interaktif video ve drama destekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Velilerin katılımını artırabilmek adına velilere yönelik ayrıca ek bir online toplantı düzenlenmiş ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ERGÜL danışmanlığında lisansüstü öğrencisi Diyetisyen Duygu BEKAR tarafından sorular yanıtlanmıştır. Proje bitiminde Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ERGÜL ve Ahmet Obalı Anaokulu Müdürü Serap ZEYBEK karşılıklı teşekkürlerini iletmişlerdir. İlgili sosyal sorumluluk projesine ait afişler ve görseller ekte sunulmuştur.