Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2022

Gösterim: 524

Hakkımızda

Bandırma Onyedi Üniversitesi Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ SABESYA) 15 Aralık 2019 tarihinde Beslenme ve Diyetetik alanlarında uygulama, eğitim ve araştırma yapmak amacı ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü önderliğinde kurulmuştur.

Merkezin amaçları

Sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda toplumu bilgilendirmek, risk faktörleri konusunda kalıcı davranış değişiklikleri sağlamak için çalışmalar yürütmek, beslenmeye dayalı hastalıkları erken dönemde saptamak ve ilerlemesini önlemek, hastalıkların etkin tedavisi, akut ve kronik komplikasyonlarının gelişimini önlemek ve bu hastalıklara yönelik rehabilitasyon hizmetleri sunmak, bireylerin sağlıklı beslenme açısından kalitesi yüksek bir hayat sürdürmelerini sağlamak.

Ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak.

Toplumun sağlıklı beslenme ve yaşam ile ilgili eğitim gereksinimleri doğrultusunda eğitim programları düzenleyerek toplumu bilinçlendirmek.

Sağlıklı beslenme ve yaşam profesyonellerinin ülkemizde ve yurt dışında en iyi şekilde temsil edilebilmeleri ve uzmanlıklarının tüm dünyada geçerli olması için her türlü bilimsel işbirliğini artırmak ve bu yönde yapılacak çalışmaları desteklemek.

Birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, sürdürme ve sağlıklı beslenme ve yaşam sorunlarını iyileştirmeye yönelik gereksinimlerinin interdisipliner ve holistik yaklaşımla planlanmasını sağlamak.

Merkez bünyesinde sağlıklı beslenme ve yaşam alanında hizmet veren birimlere ve sağlık görevlilerine sürekli eğitim sağlamak, kurs, panel, seminerler düzenlemek, katılım belgesi, başarı belgesi ve sertifika vermek, eğitime yönelik elektronik ve yazılı basılmış materyaller ve kitaplar hazırlamaktır.

BANÜ SABESYA hizmetleri için hastalar, sağlıklı bireyler, öğrenciler, eğitmenler ve araştırmacılar iletişim formu doldurarak veya Bandırma Onyedi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü aracılığıyla başvuru yapabilirler.