Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2021

Gösterim: 706

Denizcilik MYO 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılımıyla Edincik Deniz Bilimleri Öğrenme Merkezimizde gerçekleştirildi. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Denizcilik MYO Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, öğretim elemanlarımız ve Çelebi Bandırma Limanı Teknik Müdürü Hüseyin Taşkın’ın katıldığı akademik kurul toplantısı öncesinde Sualtı Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı dalış eğitimi faaliyetleri yerinde incelendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından akredite edilmesi gereken programlardan biri olan Sualtı Teknolojisi Programı için temin edilen ve öğrenciler tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanan dalış ekipmanlarıyla dalışlar gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından verilen işaretle birinci sınıf öğrenciler SCUBA dalışı yaparken, satıhtan ikmalli olarak dalış gerçekleştiren (başlık dalışı) ikinci sınıf öğrencilerimiz ise başlıklarını kuşanıp dalışlarını gerçekleştirdiler. Dalışlar sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir öğrencilerimizi tebrik ederek meslek hayatlarında başarılar diledi ve ardından akademik kurul toplantısına geçildi.

Toplantıda Denizcilik MYO Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın bir sunum gerçekleştirerek Denizcilik MYO’muzun kurulduğu 2018 yılından bu yana geçirdiği gelişim süreci ile ilgili bilgiler paylaştı ve gelecek vizyonlarını açıkladı. Gemi İnşaatı Programında çok sayıda firma ile yapılan protokollerle işletme uygulamasına dayalı eğitim modelinin (3+1) sonucunda yüzde 95 in üzerinde bir istihdam oranıyla mezunlarının işe yerleştiğini belirten Aydın, Sualtı Teknolojisi Programı mezunlarının ise sanayi dalgıçlığında en üst seviye olan Birinci Sınıf Dalgıç yetkisine sahip olacaklarını ifade etti. Toplantıda ayrıca meslek yüksekokulumuzda açılması planlanan programlarla ilgili bilgiler paylaşılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Çelebi Bandırma Limanı Teknik Müdürü Hüseyin Taşkın’ın Marmara Bölgesi’ndeki limancılık faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulunduğu toplantının son bölümünde ise Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulumuzun gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.


Fotoğraflar